Paykasa Nasil Çalışır

Online alışveriş herkesin tercih ettiği bir yöntemdir. Çünkü teknoloji çok gelişmiş bir durumdadır. Hemen hemen herkes internete ulaşabilmektedir. Alışverişlerinizde kullanablieceğiniz paykasa kart sistemi ülkemizde de popüler olmaya başlamıştır. Çok fazla avantajlar sunmaktadır. Online alışveriş oranları arttıkça sistemin belli açıklarıda ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu ortamlarda en çok kullanılan sistem kredi kartıyla ödeme sistemidir. Ancak sözünü ettiğimiz güvenlik açıkları bu kartlarla yapılan ödemelerde çok fazla bir şekilde ortaya çıkmaktadır. İnternet ortamı bir okyanus gibidir. Her türlü balık bulunmaktadır. İyi niyetli ve bizlere hizmet sunan çok sayıda kişi ve kuruluş bulunmaktadır. Ancak aynı zamanda bu okyanusta bizleri dolandırmaya çalışan ve bizleri zor durumda bırakacak insanlarda çok sayıdadır. Bunlara karşı önlem ve tedbir almak insanların elindedir. Riskleri en aza indirmek gerekir. Her zaman en güvenli yolu seçmek çok önemlidir. Günümüzde online alışverişlerde de en güvenli yol ve yöntem paykasa kart sistemlerini kullanmaktır.

Paykasa Sistemi

Sistem bir ön ödeme sistemine dayanmaktadır. Belli siteler üzerinden karta sahip olabilmek mümkündür. Kart satışı yapan firmaların sayısı son zamanlarda çok fazla artmıştır. Bu noktada yetkili olanları tercih etmeniz tavsiye edilmektedir. İngiltere’de sistem geliştirilmiştir. Yapılan ön ödemeler euro üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ancak istediğiniz zaman paykasa bozdurma işlemi yapabilmektesiniz. Bunun için bozdurma işlemi sırasında güncel döviz kuru üzerinden euro bozdurma işlemini yapabilmeniz mümkün olacaktır. Bu kart ile alışveriş yapabilmeniz için sisteme dahil olan anlaşmalı siteler üzerinden alışveriş yapıyor olmanız gerekmektyedir. Bu firmaların sayısı çok fazladır. Güncel olarak yüzlerce firma veya site bulunmaktadır. Bu sitelerin sayısı bunlarla sınırlı kalmayacaktır. Sistemin popülerliği arttıkça anlaşmalı site sayısıda o derece artacağı kesindir. Teknoloji geliştikçe online alışverişler daha artacaktır. Ne kadar önlem alınsada güvenlik açıkları hiçbir zaman kapatılamayacaktır. Bu noktada yapmanız gereken elektronik ortamlarda riskli işlemlerden uzak durmanız olacaktır.

İşte bununda tek ve en doğru yolu paykasa kart sistemine sahip olmanızdır. Bunun için ilgili sitelelerden online bir şekilde paykasa satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Ödemelerinizi havale, eft yada kartla yapabilmektesiniz.

Kaynak ; https://paykasacard.wordpress.com/2016/03/29/paykasa-nasil-calisir/

Yorum bırakın